Overslaan en naar de inhoud gaan

Arctic Race (3) : Wanty-Groupe Gobert getroffen door virus

Arctic Race (3) : Wanty-Groupe Gobert getroffen door virus

Een virus trof Wanty-Groupe Gobert voor aanvang van de derde etappe in de Arctic Race (2.HC, 10-13/08). Tom Devriendt en Brecht Dhaene gingen niet van start met maagproblemen en tijdens de etappe moest ook Robin Stenuit er de brui aan geven. Ook Andrea Pasqualon (voor de etappe 2de in het algemene klassement en drager van de groene puntentrui) bleef niet gespaard. Pasqualon probeerde nog aan te hangen op de slotklim naar Finnvikdalen maar moest uiteindelijk toch meer dan 3 minuten toegeven. Yoann Offredo eindigde 35ste. Morgen starten Pasqualon, Antonini en Offredo in de slotetappe met start en aankomst in Tromsø.

Jean-Marc Rossignon (ploegleider):

"Een virus trof onze ploeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. Tom Devriendt en Brecht Dhaene gingen vanochtend niet van start wegens maagklachten en na 100 kilometer wedstrijd moest ook Robin Stenuit opgeven. Andrea Pasqualon startte nog in de hoop om zijn algemene klassement te verdedigen. Op 3 kilometer van de finish moest hij de kopgroep echter laten lopen wegens energietekort."

"Dit virus komt erg ongelegen aangezien onze ploeg nu gehalveerd is en we het klassement van Pasqualon niet ten volle konden verdedigen. Als Pasqualon zondag gerecupereerd is kunnen we voor een etappeoverwinning gaan in de slotrit, die hem erg goed moeten liggen."

Etappe 3 (Lyndseidet-Finnvikdalen):

1. August Jensen
2. Dylan Teuns
3. Dorian Godon
35. Yoann Offredo + 0:53
59. Simone Antonini + 2:58
77. Andrea Pasqualon + 3:40

Algemeen klassement na etappe 3

1. Dylan Teuns 
2. August Jensen + 0:03
3. Michel Kreder + 0:17
39. Yoann Offredo + 3:22
42. Andrea Pasqualon + 3:48
58. Simone Antonini + 5:27

Photo : ASO