Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede opeenvolgende eindzege UCI Europe Tour voor Wanty-Groupe Gobert

Tweede opeenvolgende eindzege UCI Europe Tour voor Wanty-Groupe Gobert

Wanty-Groupe Gobert is na Putte-Kapellen voor de tweede opeenvolgende keer de eindwinnaar van de UCI Europe Tour. Dat klassement bekroont de meest regelmatige procontinentale ploeg in Europa. Na slotwedstrijd Sluitingsprijs Putte-Kapellen is Wanty-Groupe Gobert zeker van een nieuwe eindzege, de tweede opeenvolgende want ook in 2016 won de ploeg het klassement. Overwinningen in o.a. Le Samyn, Tour du Limousin, Druivenkoers, Omloop van het Houtland, Giro della Toscana, Coppa Sabatini en talloze ereplaatsen bezorgden onze ploeg een collectieve overwinning. In het eindklassement gaat Wanty-Groupe Gobert Cofidis en Androni-Sidermec vooraf. 

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Dit is het bewijs dat we dit seizoen de beste ploeg zijn. We kloppen hier Cofidis, Direct Energie, Androni en Fortuneo. Dat geeft een boost. Dit is genieten."

"Drie weken geleden heb ik tegen algemeen manager Jean-François Bourlart gezegd dat we de Europe Tour gingen winnen. We stonden toen 500 punten achter. Maar ik weet het hoe het systeem in elkaar zit. We hebben daar goed op gespeculeerd. We hebben onze manier van koersen veranderd. We hebben gereden om punten te pakken en dat werpt zijn vruchten af."

"Dit jaar was nóg specialer om de Europe Tour te winnen omdat we in juli geen punten konden pakken door onze deelname in de Tour. Daar moeten we ons volgend jaar op voorbereiden."

"Ik ben zeer tevreden van dit seizoen. Op het einde van 2016 zei iedereen: "Beter kan niet. Je kan de overwinning van Gasparotto in de Amstel en de Europe Tour niet evenaren." Met deelname in de Tour en een tweede eindoverwinning in de Europe Tour denk ik dat we dat wel gedaan hebben."