Overslaan en naar de inhoud gaan

TDF (4) : Van Keirsbulck strandt op 900 meter van ritzege, drie WGG-renners top 10

TDF (4) : Van Keirsbulck strandt op 900 meter van ritzege, drie WGG-renners top 10

In de vierde etappe van de Tour de France (2.WT) voerde Guillaume Van Keirsbulck een straf nummer op. Van Keirsbulck sprong aan kilometer 0 weg in het gezelschap van Claeys, Perez en Cousin. Gedurende meer dan 190 kilometer reed GVK in de kop van de wedstrijd. De voorsprong van de vluchters bedroeg maximaal 8 minuten en in de finale streden ze tegen het peloton om de ritzege. 

Op minder dan 2 kilometer van de finish deed Van Keirsbulck een ultieme gooi naar de ritzege. Helaas werd hij op 900 meter van de finish gegrepen door het peloton waarin met Andrea Pasqualon (6de), Dion Smith (9de) en Timothy Dupont (10de) drie WGG-renners in de top 10 spurten. Een ongelooflijke dag voor Wanty-Groupe Gobert, die voor de tweede keer het ploegenklassement wint en de bollentrui rond de schouders van Dion Smith houdt.

Guillaume Van Keirsbulck:

"Het was een enorm lastige dag. Op de klimmetjes was het soms harken. Halfweg koers hadden we meer dan 7 minuten voorsprong op het peloton. Dan hebben we ons met vier wat gespaard in de ontsnapping en de laatste 40 kilometer de gas volledig opengedraaid. We zijn volle bak beginnen koersen en ik had eigenlijk niet verwacht dat ze het gat zo snel zouden dichten."

"Op het eind zette ik alles op alles voor de ritzege. Maar ik viel volledig stil in de laatste 900 meter. In de slotfase zat de wind in het nadeel. Ik probeerde het niet vroeger om het deksel niet op mijn neus te krijgen. Als de finish onder de vod van de laatste kilometer zou gelegen hebben, won ik. Maar dat was jammer genoeg niet het geval."

"Ik hoop dat het peloton deze inspanningen toch gevoeld zal hebben. Cousin wint de strijdlust? Het is een Fransman hé. Vanavond zullen de Belgen wel winnen!"

Uitslag 

1. Fernando Gaviria
2. Peter Sagan
3. André Greipel
6. Andrea Pasqualon
9. Dion Smith
10. Timothy Dupont