Overslaan en naar de inhoud gaan

TDF 2018 : "Selectie brengt voldoening en rust"

TDF 2018 : "Selectie brengt voldoening en rust"

Wanty-Groupe Gobert zal in 2018 voor de tweede keer in de ploeggeschiedenis aan de start staan van de 105de Ronde van Frankrijk. Onze ploeg bemachtigde maandag een van de vier wildcards die organisator ASO uitdeelt. Zo mag de ploeg op zaterdag 7 juli 2018 acht renners afvaardigen voor de Grand Départ in de Vendée. Ook aan het Criterium du Dauphiné in juni zal de ploeg aan de start staan.

In de zomer van 2017 nam Wanty-Groupe Gobert voor de eerste keer deel aan La Grande Boucle. De negen Tourdebutanten lieten zich toen opmerken met hun offensieve spirit in verscheidene vluchten. Die aanvalslust werd tweemaal beloond met de prijs voor de strijdlust, voor Yoann Offredo en Guillaume Van Keirsbulck. Met Guillaume Martin eindigde de ploeg op plek 23 in het eindklassement. Tweemaal schreef Wanty-Groupe Gobert ook het dagklassement van de ploegen op haar naam.

Guillaume Martin:

"Ik was niet echt ongerust over de Tourselectie. Heel de ploeg was optimistisch, maar toch brengt deze bevestiging voldoening en rust met het oog op de toekomst en het werk dat nu voor de deur staat. Dat werk begint met de stage die vandaag van start gaat. We zullen in Benidorm ook het wedstrijdprogramma opstellen, dus in dat opzicht valt de selectie op het goede moment."

"De organisatie heeft ingezien dat de ploegen op tijd verwittigd moet worden. Het is nu aan ons om belangrijke punten bij te werken, zoals het tijdrijden en het kasseiwerk. In dat opzicht is de selectie voor het Criterium du Dauphiné belangrijk. Het is de kleine Tour de France, dus het is cruciaal om er aanwezig te zijn. Zelfs al valt er dit jaar een maand tussen beide wedstrijden. In de Dauphiné zal ik niet in topvorm zijn, maar het is een goed referentiepunt. Een interessante generale repetitie om bepaalde parcoursen in te oefenen en sterker te worden met het oog op de Tour."

"Nadat ik in 2017 als 23ste eindigde heb ik de ambitie om in 2018 beter te doen. Maar ik ben nog niet zeker of ik me voor 100% zal concentreren op het algemene klassement. Misschien zoek ik meer vrijheid op om een etappezege te kunnen najagen. Op die manier kan ik ook iets groots laten zien."

Jean-François Bourlart (algemeen manager):

"Ik had goede verwachtingen na het binnenhalen van de Europe Tour en ons meer dan geslaagde debuut in de Tour van 2017. We waren een beetje ontgoocheld na onze niet-selectie in de Ronde van Catalonië, maar op deze manier kunnen we onze renners met fantastisch nieuws verwelkomen op de ploegstage in Benidorm."

"Onze ploeg zal sterker zijn dan in 2017. We hebben ons in het tussenseizoen versterkt. In de Dauphiné zullen we een eerste vergelijking kunnen maken."

"Voor ons project en toekomstige ambities is deze wildcard erg belangrijk. We hebben onze resultaten en kwaliteit van overwinningen jaarlijks verbeterd. Naast het sportieve vlak hebben we ook op vlak van omkadering en communicatie vooruitgang geboekt. Ik ben dus uiterst gelukkig dat Christian Prudhomme en ASO ons project en visie op de sport belonen met deze wildcard."

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):

"Ik heb nooit aan de selectie getwijfeld! Maar het blijft fantastisch nieuws. Voor de tweede keer op rij deelnemen aan de Tour is een beloning. ASO kon moeilijk naast ons kijken. Met ons aanvalslustige debuut in de Tour en eindoverwinning in de Europe Tour deden we ons uiterste best. Over deelname aan de Dauphiné was ik minder zeker. Daar deelnemen is belangrijk omdat de typeploeg voor de Tour er gevormd wordt. In 2017 hebben onze prestaties in de Dauphiné me gerustgesteld."

"Ik hoop dat we beter kunnen doen dan 2017. Ons zoveel mogelijk tonen, met acht aankomen in Parijs zijn onze hoofddoelen. En waarom geen top-15 eindklassering met Guillaume Martin? Of ons mengen in de massaspurt met Timothy Dupont? De negen renners die in 2017 Parijs bereikten maken kans op deelname. Maar we hebben natuurlijk ook heel wat andere gegadigden, waaronder onze nieuwe aanwinst Odd Eiking. Ik hoop ook dat Bart De Clercq er zal staan, al vrees ik dat zijn revalidatie lang zal duren."