Overslaan en naar de inhoud gaan

Taihu Lake (3) : Vallée breidt voorsprong in klassement uit

Taihu Lake (3) : Vallée breidt voorsprong in klassement uit

De derde etappe in Tour of Taihu Lake (2.1, 7-14/10) was uitverkoren voor de sprinters. De 88.5 vlakke kilometers zorgden voor een snelle wedstrijd. Het peloton controleerde tot aan de eerste tussensprint, waar leider Boris Vallée autoritair de drie seconden meegraaide. Daarna sprong een ontsnapping van vier renners weg. Wanty-Groupe Gobert controleerde in het peloton samen met de ploeg van de latere winnaar Mareczko. Die was in de eindspurt net iets sneller dan onze Boris Vallée. In het klassement loopt Vallée nu 12 seconden uit op zijn eerste achtervolger. Hij neemt ook de groene puntentrui over. Donderdag staat een criterium van 98km in Jiangyan op het programma.

Boris Vallée :

« De ploeg controleerde meer dan voortreffelijk in de voorhoede van het peloton. In de aanloop naar de eerste tussenspurt werd er versneld en kon ik drie seconden meenemen. Daarna trok een ongevaarlijke groep ten aanval, dus dat was voor ons de ideale situatie. We hebben daarna achtervolgd met Willier Triestina en ook St Georges kwam een handje toesteken. We hebben de vluchters pas in de laatste bocht gegrepen, dus het was vrij nerveus. »

« Ik moest het goede wiel zoeken om niet ingesloten te raken. Op 300 meter van de streep viel het even stil, maar ik heb het bord van de 220 meter afgewacht om mijn sprint te lanceren. Mareczko kwam me nog met snelheid van achteruit voorbij. Ik eindig tweede, maar vandaag ben ik tevreden. Gisteren was ik ontgoocheld aangezien ik verloor met enkele centimeters. Vandaag was er geen fotofinish. En bovendien sprokkel ik weer bonificatieseconden." 

"Ik heb vertrouwen in de komende dagen, aangezien we een solide en gemotiveerde ploeg hebben. Er komen nog vier gevaarlijke etappes aan. Donderdag wacht opnieuw een circuit en waarschijnlijk een nieuwe sprint. Ik wil geen tijdsverlies oplopen en mijn oranje leiderstrui behouden. De groene trui is een mooie extra, maar het eindklassement blijft het hoofddoel. » 

Etappe 3 :
1. Jakub Mareczko
2. Boris Vallée
3. Juan Sebastian Molano

Klassement :
1. Boris Vallée 
2. Benjamin Dyball + 0:12
3. Alexander Cataford + 0:12

Puntenklassement: 
1. Boris Vallée 
2. Juan Sebastian Molano + 1 pt
3. Daniel Lopez + 20 pts