Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluitingsprijs - Stenuit vierde in razendsnelle wedstrijd, Veuchelen neemt afscheid

Sluitingsprijs - Stenuit vierde in razendsnelle wedstrijd, Veuchelen neemt afscheid

In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (1.1, 17/10), de laatste wedstrijd van het seizoen 2017, eindigde Robin Stenuit dinsdag als 4de. In een razendsnelle wedstrijd (48.5km/u gemiddeld) trokken zowel Mark McNally, Robin Stenuit en Frederik Veuchelen, in zijn afscheidswedstrijd, ten aanval. Niemand raakte weg tot een groep van 14 renners met Kévin Van Melsen en Wesley Kreder versnelde op 80 kilometer van de finish. Zij reden een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar. Het peloton liet de koplopers niet gaan en op 1 kilometer werden ze ingelopen. In de spurt trok Arvid De Kleijn aan het langste eind, Robin Stenuit eindigde 4de, Kenny Dehaes 7de.

Robin Stenuit:

"Ik denk dat iedereen het seizoen zo snel mogelijk wilde beëindigen. We reden vaak 49km/u gemiddeld. Ik heb een offensieve wedstrijd gereden aangezien er weinig spurters aan de start stonden. Ik dacht dat een kleine groep voor de overwinning zou strijden. Ik heb een aantal keer aangevallen. Een keer waren we met 15 renners weg maar de samenwerking verliep stroef.

"Daarna sprongen Kévin en Wesley weg. Ik dacht dat ze voor de winst reden, maar uiteindelijk werden ze nog in extremis gegrepen. We hebben Kenny beschermd, maar ik verloor zijn wiel in de voorlaatste kilometer. Ik was uitgeput van mijn inspanningen en kon daardoor niet meer voluit gaan in de spurt. Nu is het eerst tijd voor feest en vakantie, al hoop ik dat ik volgend jaar nog kan koersen."

Frederik Veuchelen:

"Zoals elke wedstrijd koerste ik mee. Of het nu de laatste wedstrijd is of niet, dat maakt geen verschil. De afgelopen week besefte ik dat het de laatste keren waren dat ik moest gaan trainen. Ik hang mijn fiets dan wel aan de haak, maar ik zal er binnenkort al wel eens opspringen voor het plezier. Ik wil terug leren lopen, dat is al heel lang geleden. Dit jaar ben ik voor het eerst serieus gevallen, met een breuk tot gevolg. Ik moest voor de eerste keer van ver terugkomen, dat was niet simpel.

"Dat heeft ook wel met de leeftijd te maken. Maar ik heb me het afgelopen jaar goed geamuseerd en verschillende keren gedacht: dit is waarschijnlijk de laatste keer. Vooral in mijn thuiswedstrijden Grote Prijs Jef Scherens en in de Druivenkoers in Overijse was ik op dat moment erg emotioneel. Nu wachten zoveel nieuwe dingen die door mijn hoofd spoken."

Uitslag

1. Arvid De Kleijn
2. Coen Vermeltfoort
3. Timothy Dupont
4. Robin Stenuit
7. Kenny Dehaes
62. Mark McNally
73. Frederik Veuchelen
83. Tom Devriendt + 00:22
86. Wesley Kreder + 00:29
88. Brecht Dhaene
93. Kévin Van Melsen + 00:58