Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploeg compleet voor 2018, Antonini en McNally verlengen

Ploeg compleet voor 2018, Antonini en McNally verlengen

In de marge van de teambuilding afgelopen weekend in Hotel Aero44 in Charlerloi hebben Simone Antonini en Mark McNally hun contract bij Wanty-Groupe Gobert verlengd tot eind 2018. Beiden zijn trouwe renners waarop kan gerekend worden. Antonini zal in 2018 zijn vierde jaar bij de ploeg aanvatten, McNally zijn derde. 

De 28-jarige Brit McNally, die woont in België (Heist-op-den-Berg) is een offensieve renner die veelvuldig in de aanval reed het afgelopen jaar. Zo maakte hij deel uit van de ontsnapping in klassiekers als Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.  Hij finishte de afgelopen twee jaar ook op het podium in de Eneco Tour en Ronde van Drenthe. De 26-jarige Italiaan Simone Antonini is een trouwe ploegmaat die steeds paraat is om zijn kopmannen bij te staan en hard op kop van het peloton te rijden.

Met deze twee contractverlengingen is Wanty-Groupe Gobert compleet voor 2018. De ploeg zal komend seizoen kunnen rekenen op de verenigde krachten van 21 renners. Vijf renners verlaten de ploeg. Kenny Dehaes, Robin Stenuit en Guillaume Levarlet zullen in 2018 een andere trui dragen en Frederik Veuchelen en Danilo Napolitano zetten een punt achter hun carrière. "Fré" integreert de staff als trainer (later meer). Odd Christian Eiking (FDJ), Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), Timothy Dupont (Crelan-Willems) en Bart De Clercq (Lotto-Soudal) zijn de nieuwkomers.

Hilaire Van der Schueren:

"Antonini en McNally zijn twee renners die altijd bereid zijn hun werk te doen. Werken in de achtervolging of in de aanval gaan mag niet onderschat worden. Daardoor lijken hun resultaten soms minder, maar hun ploegmaats kunnen op die manier de vruchten van hun arbeid plukken."

"Op papier hebben we ons versterkt voor 2018. Nu is het aan de renners om prestaties te leveren. Met de versterking van Bart De Clercq en Odd Christian Eiking vormen we een solide geheel rond ons Frans klimtalent Guillaume Martin. Met deze renners hoop ik ook te presteren in de Ardense klassiekers, want dat ontbrak de afgelopen seizoenen."

"Yoann Offredo heeft in 2017 bewezen dat hij kan presteren in de grote klassiekers. Hopelijk kan hij de lijn verder trekken in 2018. Ik verwacht ook veel van Frederik Backaert en Guillaume Van Keirsbulck in de kasseiklassiekers."

"In de spurt rekenen we komend seizoen op de snelle benen van Timothy Dupont en Andrea Pasqualon. Onze nieuwe Waalse renner Boris Vallée zal de spurt voor hen lanceren, maar als een van beiden iets minder is kan hij ook zijn eigen kans gaan."

Simone Antonini:

"Ik ben verheugd met mijn verlengde verblijf bij team Wanty-Groupe Gobert. Ik wil iedereen in de ploeg bedanken voor het vertrouwen. Ik voel me uitstekend bij mijn ploegmaats. België is een tweede thuis geworden. Ik hoop komend seizoen geen last te hebben van lichamelijke problemen die me hinderden de afgelopen twee jaren. Daardoor was ik niet in topvorm in de klassiekers." 

"Mijn hoofddoel is een stap te zetten in de kasseiklassiekers. Ik wil op cruciale momenten vooraan zitten in die klassiekers, zodat ik mijn kopmannen kan bijstaan en een goed resultaat kan behalen. Ik hoop ook een grote ronde, zoals Tour de France, te rijden als we geselecteerd worden. Dat zou heilzaam zijn voor mijn groei en nuttig om mijn limieten te verleggen. "

Mark McNally:

"In 2018 wil ik mijn ontwikkeling verderzetten. De afgelopen twee jaar heb ik een lange weg afgelegd bij team Wanty-Groupe Gobert en meerdere podiumplekken en top 10 noteringen behaald. Komend jaar wil ik een stap hoger zetten en een of twee wedstrijden winnen. Ik zal hard blijven werken en de kansen grijpen die zich aandienen."

Ploeg 2018

Simone Antonini, 26 jaar (Italië)
Frederik Backaert, 27 jaar
Jérôme Baugnies, 30 jaar
Thomas Degand, 31 jaar
Tom Devriendt, 26 jaar
Fabien Doubey, 24 jaar (Frankrijk)
Wesley Kreder, 27 jaar (Nederland)
Guillaume Martin, 24 jaar (Frankrijk)
Mark McNally, 28 jaar (Groot-Brittanië)
Xandro Meurisse, 25 jaar
Marco Minnaard, 28 jaar (Nederland)
Yoann Offredo, 31 jaar (Frankrijk)
Andrea Pasqualon, 29 jaar (Italië)
Dion Smith, 24 jaar (Nieuw-Zeeland)
Guillaume Van Keirsbulck, 26 jaar
Pieter Vanspeybrouck, 30 jaar
Kevin Van Melsen, 30 jaar

Nieuwkomers 

Bart De Clercq, 31 jaar (Lotto-Soudal) 
Timothy Dupont, 30 jaar (Crelan-Willems) 
Odd Christian Eiking, 22 jaar (Noorwegen, FDJ)
Boris Vallée, 24 jaar (Fortuneo-Oscaro)

Vertrokken 

Kenny Dehaes (WB-Veranclassic)
Guillaume Levarlet (Auber 93)
Robin Sténuit (?)
Danilo Napolitano (Gestopt)
Frederik Veuchelen (Gestopt)