Overslaan en naar de inhoud gaan

Loïc Vliegen vervoegt Wanty-Groupe Gobert

Loïc Vliegen vervoegt Wanty-Groupe Gobert

Wanty-Groupe Gobert is begonnen aan zijn versterking voor volgend seizoen. De Belgische ploeg, dat het contract van drie van zijn renners (Meurisse, Martin, Devriendt) onlangs verlengde, kan in 2019 op een eerste versterking rekenen. Loïc Vliegen tekent een contract van twee jaar bij Wanty-Groupe Gobert . De Belg, die al drieënhalf jaar bij BMC rijdt, zal onze Waalse formatie deze winter versterken. De Luikenaar eindigde 9de in de Amstel Gold Race in 2016, twee keer in de top 10 van de Tour de Wallonie en 5de in de Dubai Tour dit jaar.

Loïc Vliegen:
"Ik had bij BMC kunnen blijven en heb ook aanbiedingen van World Tour-teams ontvangen. Maar ik constateer dat Wanty-Groupe Gobert groeit en de vele positieve feedback heeft me overtuigd. Het is een goede zaak om lid te worden van een Waals team met Waalse partners. Dit project groeit elk jaar en was een geweldige kans. "

"Ik heb een rol te vervullen bij Wanty-Groupe Gobert, dat is erg belangrijk voor mij. Ik heb veel ervaring opgedaan bij BMC en kon op een hoog niveau meedoen aan talrijke belangrijke wedstrijden. Ik heb veel geleerd, het is tijd om er nu gebruik van te maken. Ik zal mijn best doen om de komende twee jaar goede resultaten neer te zetten voor de ploeg. Dit is echt iets waar ik naar op zoek was: om vrijheid te krijgen in de klassiekers, vooral in de Vlaamse. Ik denk ook aan de Tour de France, omdat ik de Vuelta en de Giro al heb gereden. Ik zal alles doen om geselecteerd te worden en mezelf te tonen."

"Ik ken al veel mensen bij Wanty-Groupe Gobert, dus ik zal me snel thuis voelen. Ik train vaak met Boris Vallée, met wie ik zes seizoenen bij de jeugd in de ploeg reed. Ook Kevin Van Melsen ken ik goed. Ik kijk ernaar uit hun ploegmaat te worden, dus ik ben niet bang voor de overstap en integratie in de groep."

Jean-François Bourlart:
"Het is belangrijk voor ons team, met twee Waalse partners, om een van de beste renners in het peloton te kunnen aantrekken. We zijn ervan overtuigd dat Loïc de kwaliteiten heeft om in klassiekers te schitteren. In die zin ben ik erg blij dat ik hem heb kunnen overtuigen om de komende twee jaar voor Wanty-Groupe Gobert te rijden. "