Overslaan en naar de inhoud gaan

Limousin (4) : Baugnies en Martin voeren nummer op, 1ste profzege voor Fransman

Limousin (4) : Baugnies en Martin voeren nummer op, 1ste profzege voor Fransman

In de slotetappe van de Tour du Limousin (2.1, 15-18/08) kon Wanty-Groupe Gobert zijn aanvallende ingesteldheid omzetten in resultaten. Na een razendsnelle start werd vooral om de bonificaties gestreden. Halfweg vormde zich de goede ontsnapping. Jerome Baugnies en Guillaume Martin sprongen samen weg op 80 kilometer van de meet. De twee ploegmaats vonden elkaar en voerden een heerlijk nummer op. Gedurende 80 kilometer reden ze voor het peloton uit. In Limoges kon Guillaume Martin genieten van een prachtige eerste profzege. Jerome Baugnies eindigde oververdiend tweede, Marco Minnaard 19 seconden later als 15de. In het eindklassement bezet Minnaard de 9de plek.

Guillaume Martin:

"Vanaf de start werd er hard gereden in slechte weersomstandigheden. Het was echt episch weer. Plots zei Jerome (Baugnies) me om zijn wiel te nemen en dan zijn we met twee weggesprongen. Ik moet Jerome echt bedanken voor zijn begeleiding tijdens de etappe. Het is een echte winnaar, die deze ontsnappingen als een meester beheerst. Het is erg klassevol dat hij me de overwinning liet, en dan nog mijn eerste profoverwinning!"

"We realiseerden een mooi nummer, hoewel ik pas op 500 meter van de streep besefte dat het binnen was. In het begin van het jaar was het niet makkelijk voor de ploeg om wedstrijden te winnen. Om vandaag de dubbel te realiseren is gewoon fantastisch. Eergisteren was ik ontgoocheld omdat ik de benen niet had en gisteren kwam Thomas (Degand) nog dichtbij de zege. We wisten dat we goed bezig waren, maar we hadden een overwinning nodig voor het einde van het seizoen. We hebben in de afgelopen 10 dagen een goede ambiance opgebouwd in deze groep."

"Mijn eerste overwinning is een kwestie van déclic, al zal ik nooit 10 wedstrijden per jaar winnen. Deze eerste overwinning smaakt erg zoet. De ploeg vertrouwt mij, en ik wilde aantonen dat ze gelijk hebben. Nu staat de GP Plouay op het programma, en vervolgens de Tour du Doubs en de GP de Wallonie."

Sébastien Demarbaix (sportdirecteur):

"Het was echt een fantastische dag. Net als de voorbije dagen waren we vandaag de hele dag in het offensief. Guillaume en Jerome vertrokken op 80 kilometer van de finish. Eenmaal op het lokale circuit begon ik er echt in te geloven, mede door het parcours en de weersomstandigheden. De ambiance in deze groep is fantastisch. Ik ben erg opgetogen met deze overwinning omdat we er de afgelopen dagen al zo dichtbij waren."

Uitslagen Etappe 4 (Saint-Junien - Limoges)

1. Guillaume Martin
2. Jerome Baugnies
3. Mathieu Van der Poel + 00:19
15. Marco Minnaard
23. Fabien Doubey
53. Thomas Degand + 01:36
60. Danilo Napolitano + 05:47
61. Frederik Veuchelen

Eindklassement

1. Alexis Vuillermoz
2. Elie Gesbert
3. Francesco Gavazzi + 00:19
9. Marco Minnaard + 00:50
18. Guillaume Martin + 01:32
33. Fabien Doubey + 10:31
34. Thomas Degand + 10:47
36. Jerome Baugnies + 11:52
61. Danilo Napolitano + 35:40
68. Frederik Veuchelen + 49:36