Overslaan en naar de inhoud gaan

Kreder, Van Melsen en Doubey verlengen

Kreder, Van Melsen en Doubey verlengen

Drie trouwe renners hebben hun contract bij Wanty-Groupe Gobert verlengd. Het gaat om Kévin Van Melsen, Fabien Doubey en Wesley Kreder. Alle drie verlengen ze hun verblijf bij Wanty-Groupe Gobert voor twee jaar tot eind 2020. De 31-jarige Belg Kévin Van Melsen uit Welkenraedt is al sinds 2009 actief in de ploeg. Euwige aanvaller Van Melsen eindigde dit jaar 7de in de Polynormande en 8ste in de Grand Prix de la Ville de Lillers.

De 24-jarige Fransman Fabien Doubey vervoegde de ploeg in 2017. Begin dit jaar eindigde de puncher 13de in de Tour of Oman. Wesley Kreder vervoegde Wanty-Groupe Gobert na een korte passage in 2014 opnieuw in 2017. De 27-jarige Nederlander Wesley Kreder eindigde dit jaar 4de in de lastige Antwerp Port Epic. Onlangs schreef hij nog Izegem Koers op zijn naam.

Kévin Van Melsen:

"Ik kan trots mijn contractverlenging bij Wanty-Groupe Gobert aankondigen. Ik wil graag Jean-François Bourlart en de sponsors bedankten voor het vertrouwen in mijn kunnen. Al 10 jaar maak ik deel uit van een ploeg die tot een familie is uitgegroeid. Ik heb een mooie vooruitgang geboekt in 2018. Mijn rol bestond erin de kopmannen bij te staan tot zo diep mogelijk in de finale. Deze rol vraagt iets meer verantwoordelijkheid, wat me ook motiveert. In 2019 wil ik mooie dingen laten zien. Ik ben gemotiveerd om Guillaume Martin en Xandro Meurisse bij te staan."

Fabien Doubey:

"Ik ben blij dat ik kan verlengen bij een ploeg die me veel vertrouwen gaf in mijn eerste twee profseizoenen. De ploeg groeit jaar na jaar. Voor mij persoonlijk voelt het erg goed om deel uit te maken van zo een project. De voorbije periode heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik voel me goed tussen de andere renners en staff. Volgend jaar hoop ik een nieuwe stap te zetten, zowel op collectief als persoonlijk vlak. Als voormalig cyclocrosser rijd ik nog niet zo lang op de weg, maar ik wil graag bijdragen aan de groei van de ploeg de komende jaren."

Wesley Kreder:

"Ik voel me goed bij Wanty-Groupe Gobert. De ploeg waardeert me en dat doet deugd. In de klassiekers zet ik me steeds in voor het collectief. Naast het ploegwerk kon ik enkele weken geleden ook eens een mooie zege behalen in Izegem. Ik hoop het seizoen goed af te kunnen sluiten met de Tour of Taihu Lake in China en kijk dan alweer uit naar de komende twee jaar! Ik blijf me verder inzetten voor de ploeg en hoop zelf ook nog mooie uitslagen te kunnen behalen."