Overslaan en naar de inhoud gaan

Fré Veuchelen sluit mooie 14-jarige profcarrière af in Putte-Kapellen

Fré Veuchelen sluit mooie 14-jarige profcarrière af in Putte-Kapellen

Op dinsdag 17 oktober 2017 rijdt onze 39-jarige Frederik Veuchelen in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen zijn laatste wedstrijd uit een rijke 14-jarige profcarrière. In 2006 schreef Fré als laatste overlevende van een marathonvlucht Dwars door Vlaanderen op zijn palmares. De renner uit Werchter werd ook 2de in de Tour du Finistère en de GP La Marseillaise, reed alle voorjaarsklassiekers en beëindigde ook tweemaal met succes de Giro. Maar naast zijn resultaten groeide Fré vooral uit tot een uitmuntend wegkapitein in de ploeg. Een oprecht aardige renner die de ploeg gidste doorheen het Spaanse landschap op trainingskamp in Benidorm en ploegmaats met raad en daad bijstond. De hele ploeg en staff van Wanty-Groupe Gobert wil Fré dan ook bedanken voor de prachtige vier jaren en wenst hem alle geluk toe met zijn ongetwijfeld succesvolle volgende stap in het leven.

Frederik Veuchelen:

"Op dinsdag 17 oktober rijd ik in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen mijn laatste koers als profrenner. Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na 14 seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen."
 
"Daarom wil ik verder bouwen op mijn studies licentiaat lichamelijk opvoeding aan de Katholieke Universiteit Leuven en mijn praktijkervaring. Momenteel begeleid ik reeds enkele sporters en wielrenners. Ik wil me ook op verschillende gebieden bijscholen, onder andere in sportverzorging." 

"De steun van supporters, familie en vrienden door al die jaren heen heeft me zeer veel deugd gedaan. Het besef dat ze mij ook zullen steunen in de verdere ontwikkeling van mijn loopbaan geeft veel vertrouwen. Ook wil ik de soigneurs, mechaniekers, ploegleiding en verdere staff van de verschillende ploegen waar ik heb mogen rijden bedanken." 

"Een boek gaat dicht maar de bladzijden van het volgende boek zijn reeds opengeslagen. We zien elkaar vast weer ergens ‘op de koers’."

Hilaire Van der Schueren:

"Fré is een renner die inzetbaar was op alle terreinen. Hij was een trouwe pion waar ik op kon rekenen als er hard op kop moest gereden worden."

"Een goede renner moet je houden. Daarom heb ik negen jaar graag met hem samengewerkt, eerst nog vijf jaar bij Vacansoleil en nu vier bij Wanty-Groupe Gobert. Gaandeweg werd hij ouder, tot het moment aanbrak waarop hij de oudste renner in de ploeg was. Daar konden we wel eens om lachen. Hij is dan jaar na jaar in de rol van wegkapitein gegroeid."

"Het opvallendste aan Fré? Ik heb hem nooit kwaad gezien. Hij bleef altijd rustig en stond open voor dialoog. Hij sloeg nooit op tafel, wat hij wel eens had mogen doen. Maar door zijn manier van spreken kon hij vaak problemen oplossen. Dat bewonder ik wel aan hem. Hij verdient zeker een functie binnen de wielersport."