Overslaan en naar de inhoud gaan

Fré Veuchelen nieuwe trainer

Fré Veuchelen nieuwe trainer

Een aantal weken na zijn afscheid als renner in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen keert Frederik Veuchelen terug in de wielerwereld. Bij Wanty-Groupe Gobert vervoegt Fré komend wielerseizoen de staff als trainer. Veuchelen heeft zelf 14 jaren ervaring als profrenner, waarvan de laatste vier jaar bij Wanty-Groupe Gobert. De ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen volgt Frank Vandewiele op als coach.

Frederik Veuchelen:

"Deze zomer had ik voor het eerst gesprekken met Hilaire Van der Schueren over de trainerskwestie. Langzaamaan is dat idee dan gegroeid, tot er een aantal weken geleden een definitieve beslissing is gevallen. Voor mij is het na mijn profcarrière een mooie uitdaging om aan te gaan. Deze unieke kans kon ik niet laten liggen."

"Ik moet meteen vol aan de bak aangezien de winter een belangrijke periode voor het komende wielerseizoen is. Bijna zes weken geleden reed ik mijn laatste wedstrijd, maar ik heb nog niet stilgezeten. Op de teammeeting afgelopen weekend heb ik met alle renners samengezeten om te bekijken wie hun trainer en/of kinesist is, welk voedingsschema ze volgen, etc. Dan heb ik afspraken gemaakt om hun trainingen op te volgen, omdat de meerderheid de schema's van hun eigen trainer volgt. Een aantal renners train ik ook zelf."

"Op dit moment organiseren we met de ploeg testdagen. Op die manier kunnen we nauwkeurig bepalen wat voor type renners we hebben. Op basis van die tests kunnen we gegevens gaan vergelijken en een werkplanning opmaken."

"Naast de dagelijkse opvolging wil ik verschillende wedstrijden bijwonen en psychologische bijstand voor de renners voorzien. Dat mentale aspect mag niet onderschat worden. Ook op vlak van levensstijl kan er bij heel wat mannen nog progressie gemaakt worden."

"Ik wil vooral mijn jarenlange ervaring als profrenner gebruiken. Verder beschik ik ook over een diploma licentiaat lichamelijk opvoeding aan de KU Leuven en wil ik mezelf verder opleiden. Bovendien beschik ik over een netwerk aan contacten dat handig kan zijn om door te verwijzen op vlak van bijvoorbeeld kinesitherapie en voeding."