Overslaan en naar de inhoud gaan

Druivenkoers : Druivenkoning Baugnies onklopbaar op zijn terrein

Druivenkoers : Druivenkoning Baugnies onklopbaar op zijn terrein

De Druivenkoers in Overijse (1.1, 23/08) viel voor de derde keer op rij ten prooi aan Jérôme Baugnies. De heuvelachtige Brabantse semiklassieker werd gekenmerkt door een vroege ontsnapping van vijf renners in het wedstrijdbegin. Maar zoals steeds beslisten de lokale rondes in en rond Overijse over de dagzege. Ontelbare renners probeerden uit het peloton weg te raken, met daarbij ook titelverdediger Jérôme Baugnies, maar zonder succes. Uiteindelijk sprintte een groep van een twintigtal renners om de zege. Daarin toonde Baugnies zich heer en meester. Net als in 2015 en 2016 won hij en zo schreef Baugnies voor de derde keer zijn naam op het palmares van de Druivenkoers. Baugnies komt zo in de buurt van het record van Bjorn Leukemans en Roger De Vlaeminck, die elk vier keer wonnen. Xandro Meurisse maakte het Wanty-Groupe Gobert feest compleet door als 3de te eindigen.

Jérôme Baugnies:

"Ik had echt naar deze wedstrijd toegeleefd. Tegen mijn dichte omgeving had ik gezegd: "Wie mij klopt, wint de Druivenkoers." Dat is grootspraak, maar ik wist dat ik écht goed was. Het is niet makkelijk om hier drie keer op rij te winnen, maar we hebben met de ploeg de perfecte wedstrijd gereden. 

"In de finale ging ik in de tegenaanval op Dimitry Peyskens. Maar na een tijdje zag ik het peloton naderen en heb ik bewust mijn benen stilgehouden om krachten te sparen. De laatste keer op het Schavei moest ik zelf de kloof dichtrijden met enkele ontsnapte renners. Dan zat ik ideaal geplaatst, maar op 250 meter van de meet moest ik zelf de sprint aangaan met Xandro (Meurisse) in mijn wiel. Gelukkig is dat mijn sterkste punt. Als ik zelf kan aanzetten ben ik heel moeilijk te kloppen. Al was 250 meter wel iets te ver eigenlijk."

"Ik hou van deze wedstrijd omwille van drie redenen. Ten eerste de periode. De laatste jaren was het hier steeds goed weer, wat in mijn kaart speelt. Ten tweede het parcours. Ik hou van de explosieve hellingen en de afvallingswedstrijd. Het is traditioneel een wedstrijd met een erg lange finale. Ten derde de traditie. Bjorn Leukemans won hier vier keer, en ik probeer die traditie nu over te nemen. Al wordt het niet makkelijk om hier nog een keer te winnen."

"Zaterdag rijd ik in Meulebeke en komende woensdag wil ik in Geraardsbergen eens uitpakken. Ik heb gehoord dat het daar de 100ste editie is. Ik ben zeker nog niet uitgezongen en wil nog mooie resultaten neerzetten tot aan het einde van het seizoen."

Uitslag Druivenkoers Overijse

1. Jerome Baugnies
2. Amund Grondahl Jansen
3. Xandro Meurisse
17. Thomas Degand
40. Frederik Veuchelen + 2:26
58. Mark McNally + 4:55
60. Dion Smith + 5:57
DNF Guillaume Van Keirsbulck
DNF Pieter Vanspeybrouck