Overslaan en naar de inhoud gaan

Coppa Sabatini - Pasqualon zet indrukwekkende reeks ploeg verder met 1ste zege

Coppa Sabatini - Pasqualon zet indrukwekkende reeks ploeg verder met 1ste zege

Andrea Pasqualon spurtte donderdag naar een verlossende eerste seizoenszege in de Coppa Sabatini (1.1, 28/09). Zeven renners kregen in het begin van de wedstrijd een maximale voorsprong van zes minuten, maar op 10 kilometer van de finish was hun lied uitgezongen. Wanty-Groupe Gobert geloofde in de kansen van Andrea Pasqualon, vorig jaar al 2de in de Coppa Sabatini achter Colbrelli. 

De Italiaan werd in ideale omstandigheden naar de eindsprint geloodsd. En dit keer draaide Pasqualon de rollen om. In de spurt hield hij Colbrelli, Gavazzi en Ulissi achter zich en zo mocht Pasqualon juichen voor zijn eerste seizoenszege, zijn allereerste in de kleuren van Wanty-Groupe Gobert. Daarmee breidt Pasqualon een vervolg aan de indrukwekkende zegereeks van de ploeg, die de afgelopen 9 dagen maar liefst 7 wedstrijden als winnaar afsloot. Guillaume Martin spurtte nog naar de 7de plaats en reed met de armen omhoog over de finishlijn.

Andrea Pasqualon:

"Vandaag was een fantastische dag. Deze ochtend werd ik wakker met een goed gevoel en sterke benen. In de teammeeting gaf ploegleider Steven De Neef me de leidersrol en mijn ploegmaats wilden zich helemaal toeleggen op hun taak. De ploeg werkte 100% voor mij doorheen de hele etappe. Ze joegen op de ontsnapping en zetten me in een goede positie af voor de slotsprint."

"In de hellende slotkilometer zat ik ideaal geplaatst achter Colbrelli. Ik ging de spurt aan op 250 meter van de finish en niemand kon me nog passeren."

"Ik heb erg lang voor deze overwinning gewerkt. Het was belangrijk voor mij om hier te winnen na een heleboel top 5 plaatsen. Het was prachtig om mijn jonge kind mee op het podium te kunnen nemen.  Ik schrijf ook de Challenge Alfredo Martini (klassement van de 3 voorbije wedstrijden) op mijn naam, voor Martin."

"Zaterdag wil ik mij opnieuw inzetten voor Martin in de Giro dell'Emilia. Ik denk dat hij een van de beste klimmers aan de start zal zijn. Zelf wil ik zondag nog een goed resultaat rijden in de GP Beghelli. Maar eerst zullen we deze overwinning vieren met de renners en de staff. De team spirit zit erg goed hier, dat is belangrijk voor mij!"

Coppa Sabatini - GP citta di Peccioli:
1. Andrea Pasqualon
2. Sonny Colbrelli
3. Francesco Gavazzi
7. Guillaume Martin
41. Frederik Backaert + 0:41
63. Xandro Meurisse + 1:12
64. Simone Antonini
65. Fabien Doubey
67. Marco Minnaard
86. Danilo Napolitano + 2:31