Overslaan en naar de inhoud gaan

Backaert dichtbij zege in lievelingswedstrijd Tro Bro Leon

Backaert dichtbij zege in lievelingswedstrijd Tro Bro Leon

Frederik Backaert kwam erg dichtbij de overwinning in de Tro Bro Leon (17/04, 1.1), nota bene zijn lievelingswedstrijd. Onze 27-jarige renner moest het na 204 kilometer in een spurt afleggen tegen de Fransman Damien Gaudin in Lannilis. Een tweede plek dus voor Backaert, die een erg offensieve wedstrijd reed op de Bretoense grindwegen. Reactie van Backaert en sportdirecteur Steven De Neef na een erg spannende wedstrijd.

Frederik Backaert:

"Jammere zaak! Gaudin was misschien net iets frisser op het einde. Tactisch had ik niet beter kunnen rijden. Ik was mee toen de sterkste man in koers aanviel. Ik heb de hele dag vooraan gereden op de grindwegen en ben van pech gespaard gebleven. In eerste instantie reed ik op 50 kilometer van de meet weg met een renner van Manzana Postobon, maar dat was niet de juiste vluchtgezel."

"Toen Gaudin aanviel zag ik dat hij in uitstekende vorm verkeerde. Ik trok samen met Gaëtan Bille in de achtervolging. Bille moest afhaken, maar aan Gaudin had ik de perfecte metgezel. We zijn twee renners met dezelfde offensieve ingesteldheid. In de spurt had ik misschien net iets later moeten aanzetten, maar ik voelde al snel dat Gaudin de sterkste was. Een gemiste kans! Het biggetje voor de winnaar had niet misstaan op onze boerderij." 

Steven De Neef (sportdirecteur):

"Natuurlijk zijn we ontgoocheld met deze tweede plek. Maar we hoeven onszelf niets te beklagen. Backaert leverde een sterke prestatie. Als hij in het peloton blijft kan hij nooit winnen. FDJ reed daar in de achtervolging voor Arnaud Demare. Zijn offensieve wedstrijd was de enige manier waarop hij vandaag de koers kon winnen. Tactisch rijdt hij de perfecte wedstrijd. Hij is mee op de juiste moment. We kunnen hem niets verwijten."

"Sterk werk ook van onze ploeg met Mark McNally en Kenny Dehaes die vertegenwoordigd waren in een vroege ontsnapping. Robin Stenuit kwam in het begin van de wedstrijd ongelukkig ten val en is hevig verbrand. Kevin Van Melsen heeft wat naweeën van een valpartij in de Sarthe. Simone Antonini reed lek op een slecht moment in de wedstrijd en miste zo de juiste trein. Guillaume Levarlet reed een mooie wedstrijd en speelde het ploegenspel in de achtervolgende groep waar hij ook finishte als 14de."

Uitslag

1. Damien Gaudin

2. Frederik Backaert

3. Benjamin Giraud

14. Guillaume Levarlet

57. Kenny Dehaes