Overslaan en naar de inhoud gaan

14de plek en pech in Roubaix

14de plek en pech in Roubaix

Wanty-Groupe Gobert houdt gemengde gevoelens over aan Parijs-Roubaix. Yoann Offredo eindigde op een knappe 14de plek, net achter Tom Boonen, in de snelste Parijs-Roubaix uit de geschiedenis. Vanspeybrouck finishte als 37ste. Van Keirsbulck, Napolitano en Backaert kregen met pech af te rekenen. Een terugblik met Yoann Offredo en ploegleider Hilaire Van der Schueren.
 
Yoann Offredo:

“Na Troisvilles bevond ik mezelf in een tweede peloton op meer dan een minuut. Ik reed in het gezelschap van Adrien Petit, die ontgoocheld was. Maar ik vertelde hem: “Dit is Parijs-Roubaix, het is nooit gedaan!" Mentaal heb ik nooit getwijfeld. Ik had twee lekke banden, maar ben telkens groep per groep kunnen terugkeren. Op het einde kwam ik net wat krachten tekort. Jammer, maar wat een heilige wedstrijd!”

“We hebben nooit de tijd gehad om een sanitaire stop in te lassen. Wat een zotte wedstrijd! Misschien was er te weinig samenwerking om terug te keren in de kop van de wedstrijd. Maar de koplopers waren erg sterk. Ik had op een beter eindresultaat gehoopt, maar heb onderweg veel krachten moeten verspelen."

Hilaire Van der Schueren:

“We kenden een moeilijke start van de wedstrijd. Het viel nooit stil en er raakte geen vroege ontsnapping weg. Dat koste veel krachten. Op de eerste kasseistrook viel Napolitano en iets verder reed Backaert lek. In het bos van Wallers reed Van Keirsbulck lek en brak hij zijn wiel. Daar verloor hij kostbare tijd. Plots verloren we twee belangrijke pionnen voor de finale. Vanspeybrouck en Offredo hebben er dan het beste van gemaakt met een knappe 14de plek tot gevolg. Jammer van de pech, anders konden we een beter resultaat verwachten.”

“We zullen nu de schade van deze wedstrijden opmeten en dan kunnen we het vervolg van de klassiekers bekijken."