Overslaan en naar de inhoud gaan

UAE Tour (1) - Minali, in de goede slag, wilt een nieuwe kans wagen

UAE Tour (1) - Minali, in de goede slag, wilt een nieuwe kans wagen

De start van de eerste World Tour wedstrijd van het seizoen mocht niet gemist worden, want na amper 400 meter in de UAE Tour (2.UWT - 21-27/02) werden al waaiers gevormd. Een moment van windstilte, figuurlijk, maakte een hergroepering mogelijk, tot de tussensprint op 110 kilometer van de finish het stof weer deed opwaaien.

Een groep van een twintigtal renners kon zo in de woestijn ontsnappen, met daarbij onze Italiaanse sprinter Riccardo Minali. Het razendsnelle tempo vanaf de start deed Minali plooien, waardoor het voltallige team plots op achtervolgen aangewezen werd. De overwinning werd dus tussen de twintig koplopers uitgevochten en het was Mathieu Van der Poel die als snelste uit het pak kwam. Het peloton, met alle renners van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, bereikte de streep 8 minuten na de winnaar. Deze maandag staat er een individuele tijdrit van 13 kilometer op het programma.

Riccardo Minali :
« Ik had goede benen en kon de aansluiting met de eerste waaier van 26 renners maken. Dat kostte me veel energie, maar ik bleef mijn kopbeurten doen om van de voordelen van de waaier te blijven genieten. Helaas kwam ik op een gegeven moment na een kopbeurt toch achteraan te zitten. Ik loste het wiel voor mij 2 meter, en slaagde er nooit in om het gaatje terug te dichten. Het is spijtig, zeker gezien het verloop van de rit. Maar ik ben in goede conditie en dat wil ik de volgende ritten tonen. Normaal gezien komen er nog drie sprintkansen aan! »

Valerio Piva (Directeur sportif) :
« Deceuninck-Quick Step heeft het tempo voor de tussensprint de hoogte ingejaagd, en de rust is nooit teruggekeerd. Wanneer ik hoorde dat ze vijf renners vooraan hadden, met Van der Poel, Pogacar et Yates, had ik begrepen dat het de goede ontsnapping was. Weinig ploegen had namelijk nog een belang om  de achtervolging te leiden. De situatie was ideaal voor ons, aangezien Riccardo erin geslaagd was om mee te glippen. Helaas werd hij eruit gereden, waardoor onze wedstrijd erop zat. Voor eindwinst zat de winnaar vooraan vandaag. Alle renners zullen hun best doen in de tijdrit, daarna zullen we zien hoe onze klimmers het doen in de beklimming van de Jebel Hafeet. De week is nog lang, we zullen elke dag attent moeten blijven, want de wind waait hard! »

UAE Tour - Etappe 1:
1.M. Van der Poel (Alpecin-Fenix)
2.D. Dekker (Jumbo) +0"
3.M. Morkov (Deceuninck) +0"
50. S. Petilli (IWG) +8'29"
61. L. Meintjes (IWG) +8'29"
62. R. Minali (IWG) +8'29"
63. R. Taaramaë (IWG) +8'29"
95. K. Kreder (IWG) +8'29"
96. K. Van Melsen (IWG) +8'29"
121. J. Hirt (IWG) +8'29"

Voorlopige algemene klassement: 
1.M. Van der Poel (Alpecin-Fenix)
2.D. Dekker (Jumbo) +4"
3.M. Morkov (Deceuninck) +6"
50. S. Petilli (IWG) +8'39"
61. L. Meintjes (IWG) +8'39"
62. R. Minali (IWG) +8'39"
63. R. Taaramaë (IWG) +8'39"
95. K. Kreder (IWG) +8'39"
96. K. Van Melsen (IWG) +8'39"
121. J. Hirt (IWG) +8'39"