Overslaan en naar de inhoud gaan

Laigueglia - Steven De Neef: "Het maximale er uit gehaald in deze zware wedstrijd"

Laigueglia - Steven De Neef: "Het maximale er uit gehaald in deze zware wedstrijd"

De Trofeo Laigueglia (1.Pro, 3/03) opende deze woensdag het Italiaanse wielerseizoen aan de Ligurische kust. De 202 kilometer lange klimwedstrijd rondom Laigueglia is de eerste wedstrijd in een lange reeks koersen in de noordelijke helft van de Italiaanse laars. Na een half uur wedstrijd bij 14 graden konden elf renners uit het peloton van 173 mannen ontsnappen.

De favorieten in het peloton hebben niet op het inhalen van de vroege vlucht gewacht om de finale te openen. Nog voor het bereiken van de vier plaatselijke ronden werden zowel de kopgroep als het peloton door de opeenvolging van klimmen flink uitgedund. Zo verloren ook Jérémy Bellicaud, Théo Delacroix en Tom Devriendt na het opgeknapte werk voeling met het peloton der favorieten. Maurits Lammertink kon in een afdaling een valpartij niet ontwijken en verdween eveneens uit de wedstrijd. De Nederlander lijkt er met schaafwonden vanaf te komen. Deze trend werd in de laatste 43 kilometer op het finale circuit met de Capo Mele en de Colla Micheri verder gezet, waardoor er in de laatste ronde nog maar een handvol leiders overbleven. Bauke Mollema won solo, gevolgd door vijf achtervolgers. Daarachter sprintte Lorenzo Rota naar de 10e plaats.

Steven De Neef (Sportdirecteur):
« Ik denk dat we er in deze zware wedstrijd het maximale uit gehaald hebben. Alle renners hebben een prima wedstrijd gereden en hun taak naar behoren uitgevoerd. Zoals voorzien, knapte Tom Devriendt het werk in de beginfase op. Daarna namen Jérémmy Bellicaud en Théo Delacroix zijn rol over. Helaas verloren we Maurits Lammertink in een valpartij in een gevaarlijke afdaling, zodat we met Jan Bakelants, Lorenzo Rota en Loïc Vliegen de finale in gingen. Op dit lastige circuit kwamen de toppers vanzelf vooraan. Na een laatste inspanning van Loïc Vliegen, hebben zijn twee resterende ploegmaten alles gegeven om zo goed mogelijk te finishen. Gezien de uitslag, ben ik zeer tevreden met deze top 10. »

Trofeo Laigueglia:
1.Bauke Mollema
2.Egan Bernal +0:39
3.Mauri Vansevenant
10.Lorenzo Rota +1:01
32.Jan Bakelants +2:36
DNF Jérémy Bellicaud
DNF Théo Delacroix
DNF Maurits Lammertink
DNF Loïc Vliegen